Wat zijn de voordelen van De Spuitpleister Specialist?

Spackspuiten is de laatste tijd razend populair geworden. Veel eigenaren van zowel nieuwbouw als bestaande woningen stappen over op spackspuitwerk. Het wordt ook wel de moderne sierpleister genoemd.
Eén van de grote voordelen is dat een complete woning binnen 1 á 2 dagen klaar is om in te richten. Ook zijn er veel particulieren die op zien tegen het witten van plafonds of het behangen van wanden. Ook hier is spuitpleister de meest efficiënte, ideale, en kostenbesparende methode.
Wist u dat de gemiddelde prijzen van spuitwerk op ongeveer de helft van traditionele wand en plafondafwerking zoals spachtelputz, schuurwerk of granol liggen? Weeg dit eens af tegen het aanschaffen van behang, lijm, latex, rollers en natuurlijk niet te vergeten uw energie en schaarse tijd! Kortom, De Spuitpleister Specialist kan een hoop kopzorgen bij u wegnemen.

Wat is Spackspuitwerk?:

Een afwerking waarbij pleister onder hoge druk op het te bewerken deel gespoten wordt. Het spackspuiten is een bewerking die tegenwoordig in alle nieuwbouw woningen toegepast wordt als plafondafwerking.
Spackspuitwerk wordt de laatste jaren ook steeds vaker als wandafwerking gebruikt.

Spackspuitwerk op kleur:

Structuur en kleur brengen verrassend veel warmte en sfeer in uw woning.
Spackspuitwerk is daarom een meer dan volwaardig alternatief voor bijvoorbeeld behang.
Het is mogelijk om spack in iedere gewenste RALkleur te spuiten (uiteraard tegen meerprijs).

Advies is van de egale (wit naturel) basis uit te gaan en een enkele wand met bijvoorbeeld latex van een ander kleur te voorzien, spuitwerk is namelijk een ideale ondergrond. De originele structuur blijft hierbij mooi in stand.

Waarom reparatie met Fiberglas gaas?:

De kans op scheurvorming langs plafond en wand van scheidingswanden is bij nieuwbouw woningen ruim 90%. Dit heeft te maken met het vochtgehalte in de nieuwe woning (bouwvocht) en met te snelle temperatuursverschillen. Ervaring leert dat dit ongeveer 7 jaar duurt voordat de grootste "werking" verdwenen is.

Een tussenwand wordt afgewerkt aan de bovenkant (1 á 2 cm) langs het plafond met een laag purschuim welke weer glad afgewerkt wordt met een dun laagje gips (knauff). Dit is de zwakste plek van de wand. Hier zal dan ook een "grillige" scheurvorming optreden.

Om dit alles te voorkomen is het raadzaam om fiberglas gaas langs het plafond en de zijwanden te verwerken. Fiberglas gaas zorgt er namelijk voor dat de scheurvorming grotendeels (80%) onder het gaas zal blijven zitten.